Wanneer je de betekenis van Karma opzoekt dan kom je uit op de volgende definitie:

Karma is een begrip uit het boeddhisme en hindoeïsme en kan letterlijk vertaald worden in ‘handelen’ of ‘actie’. In het algemeen wordt er met karma bedoeld dat alles wat we doen, denken of zeggen, uiteindelijk weer bij onszelf terugkomt.

Karma is verbonden in elk facet van ons leven. En dus ook in de tandheelkunde. Even snel die spoedklacht verhelpen door een knobbeltje aan te plakken met composiet. Even snel die wortelkanaalbehandeling opstarten omdat je van de pijnklacht af wil. Het zal herkenbaar zijn: al deze behandelingen komen uiteindelijk als een boemerang bij je terug in je behandelagenda en zorgen voor frustratie bij zowel de patiënt als de behandelaar. En vaak geven we dan factoren die buiten onszelf liggen de schuld van ons eigen falen. Op de een of andere manier, veelal gedreven door financiën, zijn we vergeten om onze tandheelkunde op een manier uit te oefenen zoals het volgens de biologische en technische regels hoort en waar we op langere termijn gelukkig van worden omdat het de basis is van echte duurzame zorg. Op de een of andere manier lijken wij als tandartsen het ‘Waarom’ vergeten.

Het waarom

Het ‘Waarom’ staat aan de basis van Karma. Waarom is deze pijnklacht ontstaan. Waarom kies ik in dit specifieke geval voor een specifieke behandelindicatie. Waarom luistert de patiënt wel naar een behandelvoorstel als het duidelijk gepresenteerd wordt. Om patiënten, je team, partners maar vooral onszelf te kunnen overtuigen van ons handelen moet het Waarom eerst gedefinieerd zijn. Het maakt niet uit Wat je doet, het maakt niet uit Hoe je het doet, het maakt uit Waarom je het doet. Pas bij het duidelijk in kaart hebben van het Waarom in de tandheelkunde kan voorspelbaarheid bereikt worden. Dat is waar Karma voor staat. Karma staat voor tandheelkunde zoals het bedoeld is, tandheelkunde waar het Waarom de rode draad vormt van al ons handelen in de dagelijkse praktijk. Vanuit een holistische visie, door passie gedreven en rekening houdend met alle spelregels die weefsels, materialen en verhoudingen in het mond-, kaak- en aangezicht stelsel ons als tandarts op leggen.

Wat wij willen bereiken

Wat wij willen bereiken is dat jij als tandarts op zoek gaat naar het ‘Waarom’. We willen dat je geïnspireerd wordt om tandheelkunde te bedrijven waarbij je begrijpt wat je aan het doen bent, omdat dit simpelweg zorgt voor voorspelbare behandelingen, tevreden patiënten en meer plezier in je werk.

Hoewel wij onze visie van de tandheelkunde bedrijven aan iedereen kunnen aanbevelen zul je er voor open moeten staan en de wil moeten creëren om dingen te veranderen.

Make big changes with small steps

En de stapjes die we je willen laten zien zijn direct toepasbaar in de dagelijkse praktijk. High-end behandelingen vertaald in eenvoudige, praktische en toegankelijke content. Je kiest zelf je tempo, en je zult merken dat ieder stapje zich vertaalt in positieve energie. En positieve energie, dat is waar het om draait in het leven, in de tandheelkunde en in het ‘Waarom’.

Introductie video